DV-2016


Loteria Wizowa edycji DV-2016 zakończyła się.

Ogłoszenie wyników nastąpiło 5 maja 2015 o godzinie 18:00 czasu polskiego, zobacz jak sprawdzić wyniki.

Wylosowano 629 zgłoszeń z Polski, informacje na temat innych państw w Visa Bulletin.

Zobacz oficjalne instrukcje po angielsku i po polsku

Zgłoszenie następuje poprzez wypełnienie formularza na oficjalnej stronie internetowej. Polacy mogą brać w niej udział. Samo zgłoszenie jest bezpłatne, jedynie w przypadku wygranej będziemy musieli ponieść koszty.

Zobacz czy spełniasz wymagania względem uczestników loterii, zapoznaj się z informacjami jak działa program loterii wizowej USA oraz co daje posiadanie zielonej karty w USA.

Niezależnie od tego czy brałeś udział w poprzednich edycjach i czy zostałeś w nich wylosowany możesz zgłosić się w następnej. Zgłoszenia tak jak w poprzedniej edycji przyjmowane będą wyłacznie za pomocą formularza na stronie internetowej.

Zgłoszenie udziału w loterii wizowej

Rejestracja do loterii wizowej DV-2016 rozpoczeła się 1 października 2014 o godzinie 18:00 czasu polskiego i trwała do 3 listopada do godziny 18:00 czasu polskiego.

Należy pamiętać że nie jest wskazane korzystanie z usług pośredników, zgłoszenie do loterii jest bezpłatne i można je zrobić samodzielnie poprzez formularz na odpowiedniej stronie internetowej - zobacz jak poprawnie wypełnić formularz. Do formularza będziesz musiał załączyć zdjęcia w odpowiednim formacie.

Ogłoszenie wyników loterii wizowej DV-2016

Ogłoszenie wyników losowania nastąpiło 5 maja 2015 roku. Jedyną możliwością sprawdzenia wyników loterii wizowej jest formularz internetowy.

Każda wiadomość mailowa z informacją o wygranej i informacjami o wymaganych opłatach jest oszustwem. Pierwsze opłaty związane z loterią wizową trzeba będzie wykonać dopiero po ustaleniu terminu wizyty w ambasadzie USAwięcej o opłatach związanych z loterią wizową.

Interview w ambasadzie

Musi nastąpić pomiędzy 1 października 2015 a 30 września 2016 – jego termin jest ustalany indywidualnie i zależy od przyznanego nam po wylosowaniu numeru CN oraz od tego jak szybko odeślemy dokumenty po otrzymaniu informacji o wygranej.

Przed rozmową z konsulem niezbędne jest wykonanie badań i zrobienie wymaganych szczepień. Na rozmowie musisz posiadać również świadectwa niekaralności ze wszystkich krajów, w których przebywałeś dłużej niż pół roku.

Pierwsze przekroczenie granicy USA z wizą immigracyjną

Musi ono nastąpić nie później niż 6 miesięcy po wykonaniu badań lekarskich ponieważ po tym czasie wiza traci ważność.