Loteria wizowa DV-2019


Rejestracja do tej edycji Loterii Wizowej zakończyła się 22 listopada 2017 o godzinie 18:00 czasu polskiego.

Ogłoszenie wyników nastąpi 15 maja 2018 roku.

Zobacz oficjalną instrukcję po angielsku i po polsku. Uwaga: w razie jakichkolwiek wątpliwości jedyną oficjalną wersją jest angielska.

Należy pamiętać że nie jest wskazane korzystanie z usług pośredników, zgłoszenie do loterii jest bezpłatne i można je zrobić samodzielnie poprzez formularz na odpowiedniej stronie internetowej - zobacz jak poprawnie wypełnić formularz. Do formularza będziesz musiał załączyć zdjęcia w odpowiednim formacie.

Zanim zdecydujesz się na udział zobacz czy spełniasz wymagania względem uczestników loterii, zapoznaj się z informacjami jak działa program loterii wizowej USA oraz co daje posiadanie zielonej karty w USA.

Przyjmowanie zgłoszeń w loterii wizowej DV-2019

Rejestracja do tej edycji Loterii Wizowej rozpoczęła się na początku października 2017 roku, jednak z powodu awarii została anulowana, wszystkie zgłoszenia zostały usunięte.

Ponowna rejestracja rozpoczęła się 18 października 2017 roku o godzinie 18:00 czasu polskiego i trwała do 22 listopada 2017 do godziny 18:00 czasu polskiego. Polacy mogli brać w niej udział. Zgłoszenia tak jak w poprzedniej edycji przyjmowane były wyłacznie za pomocą formularza na stronie internetowej.

Ogłoszenie wyników loterii wizowej DV-2019

Ogłoszenie wyników losowania nastąpi 15 maja 2018 roku. Jedyną możliwością sprawdzenia wyników loterii wizowej jest formularz internetowy.

Każda wiadomość mailowa z informacją o wygranej i informacjami o wymaganych opłatach jest oszustwem. Pierwsze opłaty związane z loterią wizową trzeba będzie wykonać dopiero po ustaleniu terminu wizyty w ambasadzie USAwięcej o opłatach związanych z loterią wizową.

Interview w ambasadzie

Musi nastąpić pomiędzy 1 października 2018 a 30 września 2019 – jego termin jest ustalany indywidualnie i zależy od przyznanego nam po wylosowaniu numeru CN oraz od tego jak szybko odeślemy dokumenty po otrzymaniu informacji o wygranej.

Przed rozmową z konsulem niezbędne jest wykonanie badań i zrobienie wymaganych szczepień. Na rozmowie musisz posiadać również świadectwa niekaralności ze wszystkich krajów, w których przebywałeś dłużej niż pół roku.

Pierwsze przekroczenie granicy USA z wizą immigracyjną

Musi ono nastąpić nie później niż 6 miesięcy po wykonaniu badań lekarskich ponieważ wiza traci ważność po tym terminie.