Loteria wizowa DV-2020


W loterii DV-2020 przyjmowanie zgłoszeń zakończyło się 6 listopada 2018 o godzinie 18:00 czasu polskiego.

Ogłoszenie wyników losowania nastąpi siódmego maja 2019 roku.

Zgłoszenie następuje poprzez wypełnienie formularza na oficjalnej stronie internetowej. Samo zgłoszenie jest bezpłatne, jedynie w przypadku wygranej będziemy musieli ponieść koszty.

Zobacz oficjalną instrukcję po angielsku i po polsku. Uwaga: w razie jakichkolwiek wątpliwości jedyną oficjalną wersją jest angielska.

Zobacz czy spełniasz wymagania względem uczestników loterii, zapoznaj się z informacjami jak działa program loterii wizowej USA oraz co daje posiadanie zielonej karty w USA.

Niezależnie od tego czy brałeś udział w poprzednich edycjach i czy zostałeś w nich wylosowany możesz zgłosić się w następnej. Zgłoszenia tak jak w poprzedniej edycji przyjmowane będą wyłacznie za pomocą formularza na stronie internetowej.

Zgłoszenie udziału w loterii wizowej

Rejestracja do loterii wizowej DV-2020 rozpocznie się trzeciego października 2018 o godzinie 18:00 czasu polskiego a zakończy szóstego listopada 2018 o godzinie 18:00 czasu polskiego.

Należy pamiętać że nie jest wskazane korzystanie z usług pośredników, zgłoszenie do loterii jest bezpłatne i można je zrobić samodzielnie poprzez formularz na odpowiedniej stronie internetowej - zobacz jak poprawnie wypełnić formularz. Do formularza będziesz musiał załączyć zdjęcia w odpowiednim formacie.

Ogłoszenie wyników loterii wizowej DV-2020

Ogłoszenie wyników losowania nastąpi siódmego maja 2019 roku. Jedyną możliwością sprawdzenia wyników loterii wizowej jest formularz internetowy.

Każda wiadomość mailowa z informacją o wygranej i informacjami o wymaganych opłatach jest oszustwem. Pierwsze opłaty związane z loterią wizową trzeba będzie wykonać dopiero po ustaleniu terminu wizyty w ambasadzie USAwięcej o opłatach związanych z loterią wizową.

Interview w ambasadzie

Musi nastąpić pomiędzy 1 października 2019 a 30 września 2020 – jego termin jest ustalany indywidualnie i zależy od przyznanego nam po wylosowaniu numeru CN oraz od tego jak szybko odeślemy dokumenty po otrzymaniu informacji o wygranej.

Przed rozmową z konsulem niezbędne jest wykonanie badań i zrobienie wymaganych szczepień. Na rozmowie musisz posiadać również świadectwa niekaralności ze wszystkich krajów, w których przebywałeś dłużej niż pół roku.

Pierwsze przekroczenie granicy USA z wizą immigracyjną

Musi ono nastąpić nie później niż 6 miesięcy po wykonaniu badań lekarskich ponieważ wiza traci ważność po tym terminie.

Powiadomienia

Jeżeli chcesz być powiadamiany o terminach i ważnych informacjach na temat Loterii Wizowej zostaw swój adres email poniżej