Loteria wizowa DV-2021


Instrukcje do loterii wizowej (o ile się odbędzie) zostaną opublikowane pod koniec września 2019, wtedy poznamy dokładne informacje i daty.

Na podstawie poprzednich loterii możemy oszacować następujące terminy:

  • Przyjmowanie zgłoszeń będzie trwało w październiku 2019.
  • Ogłoszenie wyników na początku maja 2020
  • Interview w ambasadzie pomiędzy 1 października 2020 a 30 września 2021

Zgłoszenie następuje poprzez wypełnienie formularza na oficjalnej stronie internetowej. Samo zgłoszenie jest bezpłatne, jedynie w przypadku wygranej będziemy musieli ponieść koszty.

Zobacz czy spełniasz wymagania względem uczestników loterii, zapoznaj się z informacjami jak działa program loterii wizowej USA oraz co daje posiadanie zielonej karty w USA.

Niezależnie od tego czy brałeś udział w poprzednich edycjach i czy zostałeś w nich wylosowany możesz zgłosić się w następnej. Zgłoszenia tak jak w poprzedniej edycji przyjmowane będą wyłacznie za pomocą formularza na stronie internetowej.

Zgłoszenie udziału w loterii wizowej

Należy pamiętać że nie jest wskazane korzystanie z usług pośredników, zgłoszenie do loterii jest bezpłatne i można je zrobić samodzielnie poprzez formularz na odpowiedniej stronie internetowej - zobacz jak poprawnie wypełnić formularz. Do formularza będziesz musiał załączyć zdjęcia w odpowiednim formacie.

Ogłoszenie wyników loterii wizowej DV-2021

Ogłoszenie wyników losowania nastąpi na początku maja 2020 roku. Jedyną możliwością sprawdzenia wyników loterii wizowej jest formularz internetowy.

Każda wiadomość mailowa z informacją o wygranej i informacjami o wymaganych opłatach jest oszustwem. Pierwsze opłaty związane z loterią wizową trzeba będzie wykonać dopiero po ustaleniu terminu wizyty w ambasadzie USAwięcej o opłatach związanych z loterią wizową.

Interview w ambasadzie

Musi nastąpić pomiędzy 1 października 2020 a 30 września 2021 – jego termin jest ustalany indywidualnie i zależy od przyznanego nam po wylosowaniu numeru CN oraz od tego jak szybko odeślemy dokumenty po otrzymaniu informacji o wygranej.

Przed rozmową z konsulem niezbędne jest wykonanie badań i zrobienie wymaganych szczepień. Na rozmowie musisz posiadać również świadectwa niekaralności ze wszystkich krajów, w których przebywałeś dłużej niż pół roku.

Pierwsze przekroczenie granicy USA z wizą immigracyjną

Musi ono nastąpić nie później niż 6 miesięcy po wykonaniu badań lekarskich ponieważ wiza traci ważność po tym terminie.

Powiadomienia

Jeżeli chcesz być powiadamiany o terminach i ważnych informacjach na temat Loterii Wizowej zostaw swój adres email poniżej